Лидерът на червените в Кюстендил Росен Димитров с най-много номинации за кмет след събранията в общината

Лидерът на БСП в Кюстендилска община Росен Раденков Димитров е с най-много номинации за кмет след проведените поне 2/3 от събранията в клубовете на червените в града и по селата.

Невроложката д-р Лилия Чингарска, която в предишните мандати беше част от състава на ОбС от квотата на червените, също събира гласове, както и настоящите общински съветници Невенка Панчева и Мирослава Костадинова.

Интригата обаче ще се разплете след общинската конференция на БСП, която е насрочена за 1 септември. За да се впусне в предизборната надпревара, кандидатът трябва да разполага и със солиден финансов ресурс. „Навсякъде се вадят пари от джоба. Само за бензин не е ясно колко пари ще отидат за обиколки по селата. Хайде, лепенето на плакатите става доброволно, но всичко друго си е средства”, коментират в БСП.

Най-одобряваният от червените за кандидат за кмет Росен Димитров има частен бизнес. Занимава се с изграждане на железни огради, има и собствен магазин за железария на главната улица „Цар Освободител”, почти срещу сградата на ОДМВР. Там работи съпругата му Димитрина. За кратко Димитров бе началник на подразделението на автомобилната администрация в областния град, когато премиер бе Пламен Орешарски. Той наследи на поста председател на общинската организация на БСП Иван Каракашки, който подаде оставка след предсрочните парламентарните избори през 2017 година.

При изнесеното си заседание в Кюстендил Корнелия Нинова на въпрос за политиката за местните избори обяви, че всяка общинска организация по места ще си реши сама дали да прави коалиция, инициативен комитет или чисто партийна кандидатура. „Дали сме свобода, в Кюстендил има различни варианти и опции. Няма да ги споделя, докато общинската организация не се събере. До септември вървят номинации, нека структурата да си реши”, заяви тогава лидерката на БСП.

Проблемите в БСП – Кюстендил обаче са като навсякъде. Електоратът е застаряващ, а млади хора не припознават идеите на левицата. Само преди дни социалистите изпратиха в последния му път един от най-активните си членове – чичо Боби от село Горановци.

Два автобуса със симпатизанти от Кюстендил отпътуваха за събора на Бузлуджа. Там една от най-дейните жени в БСП – Кюстендил, Цветанка Мандзурова, даде питка на лидерката Корнелия Нинова. За първи път обаче в автобусите не се качиха млади хора.

ГЕРГАНА ИВАНОВА


Цветанка Мандзурова даде питка на лидерката Корнелия Нинова на Бузлуджа

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *