„Лидл” прави нов магазин в Благоевград върху 2,5 дка при ЗМК

Нов магазин иска да прави в Благоевград „Лидл- България“ ЕООД върху терен от 2,5 дка преди кръговото кръстовище на ЗМК. Теренът е собственост на немското дружество след сделка в началото на 2014 г., когато благоевградският бизнесмен и кабелен бос Нгуен Ван Хоай им продаде за 127 475 евро недвижимия си имот на ул. „Свобода“ 1. В заявлението си за инвестиционно намерение до общината от „Лидл” посочват, че планират да изградят търговски обект на 1 етаж с разгърната застроена площ от 2500 кв.м, в който ще работят 30-35 човека. Ще има паркинг и трафопост, а водопроводът и канализацията ще се свържат към ул. „14-и полк“, с която имотът граничи от горна страна,     и бъдещата ул. „Промишлена“, която сега се проектира и  минава също покрай частния терен.

Припомняме, че още през есента на 2013 г. ОбС одобри изменението на плана за улична регулация на кръговото кръстовище при ЗМК, за да се осигури подход към супермаркета на търговската верига.

Това е вторият голям магазин, който ще се строи в района, на последното си заседание миналия месец ОбС – Благоевград даде съгласие и на „Билла” да изработи ПУП – план за застрояване за изграждане на търговски обект и паркинг на стотина метра под същото кръгово кръстовище върху терена до пресечката на ул. „Симеон Радев“ и ул. „Борис Ангелушев“ с условие да изградят безопасен транспортен достъп за вход и изход.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *