Refan-728×90-July-2019

Ликьор от дюли

Необходими продукти:

3-4 бр. големи дюли

4 ч.ч. захар

4 ч.ч. по-слаба ракия

2 пръчици канела (може и без нея)

1 буркан от 3 л

Начин на приготвяне:

Измийте дюлите, почистете ги от семенната част и ги нарежете на по-едри кубчета, които сложете в буркана. Добавете захарта и канелените пръчици и залейте с ракията. Запечатайте буркана и приберете на тъмно и хладно място за 20 дена като първите няколко дена го разклащате хубаво да се разтопи захарта. След 20-тия ден прецедете дюлевката и я налейте в подходящи стъклени бутилки. Отначало дюлевката ще е със светъл цвят, но с течение на времето (2-3 месеца) започва да потъмнява и да получава хубав конячен цвят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *