Ликьор от чесън за куп болежки

Чесънът отдавна се използва не само като подправка за различни ястия, но и като лекарство, което помага при превенцията и лечението на някои заболявания. Една глава чесън съдържа повече от 400 полезни съединения, пише zdrave.to. С този продукт можете да премахнете чревните паразити, да намалите кръвното налягане, да се борите с вируси и бактерии и дори да предотвратите развитието на рак.

Не е задължително просто да се яде чесън. От него можете да приготвяте различни бульони и дори много полезна напитка на базата на червено вино. Може да се изненадате, но тази комбинация има много благоприятен ефект върху организма, подобрявайки състоянието на сърдечносъдовата система.

Как се приготвя ликьор от чесън

Голяма глава от чесън се намачква в хаванче или се нарязва много фино. Може да се използва и преса за чесън. Получената каша се поставя в стъклен съд (по-добре е да се използва бутилка от тъмно стъкло) и се налива 1 литър червено вино (добре “работи” в комбинация с чесън). Бутилката се затваря плътно и се поставя на хладно и тъмно място за 7-10 дни. Тя трябва да се разклаща всеки ден. След изтичане на определения период течността се прецежда. Чесновият ликьор е готов. Той трябва да се съхранява на вратата на хладилника и да се вземат по 15 мл три пъти на ден преди хранене в рамките на един месец.

Какъв е ефектът от приемането на  ликьор от чесън:

ще се отървете от излишните соли в тялото

укрепване на имунната система

подобряване на храносмилателния процес

почистване на кръвта и намаляване на холестерола

укрепване на стените на кръвоносните съдове

увеличаване на жизнеността на тялото

Източник: zdrave.to

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *