HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лили Иванова: Аз съм оригинал, не мога да бъда копие

Моят живот е работата ми. Аз съм оригинал и не мога да бъда копие! Това каза в ефира на bTV музикалната икона на България Лили Иванова.

В края на миналата година певицата започнала да работи над нов диск и съвсем скоро го завършила. Тя разкри, че винаги иска да пее българска музика и тя да е на родния й език. Преди време поискала да й бъде измислена нова песен. Авторът на музиката й казал, че отива в Италия, откъдето й се обадил, че й е пратил италианска песен, която според него тя ще направи перфектно. “Казах, че няма да изпея италианска песен. Аз искам да пея на български, искам българска музика. Музиката трябва да бъде оригинал, аз не мога да бъда копие. Хубав, лош – трябва да съм оригинал. На следващия ден получих на мейла музиката на “Обичам те”, след което Стефан Вълдобрев ми направи страхотен текст”, разказа Иванова.

Тя е категорична, че никога не е имала за цел да бъде певица №1 на страната ни. “Слава Богу, стоя здраво на земята. Не ме интересува дали съм първата, петата, десетата, дали съм с корона или без, интересува ме само мнението на моята публика, аплодисментите. От това няма нищо по-скъпо за мен. Това е моята корона. Не обичам сравненията, те не ми харесват”, каза тя.

Певицата добави, че се гневи на нечистоплътността на хората, на мръсотията – физическата и във всичките й измерения. “Лъжата, алчността – това ме унищожава. Аз винаги гледам да има мярка. Всеки се изхвърля, но утре го няма. Защо винаги съм актуална на музикалния пазар? Защото за мен няма 1961, 1971 или 1981 г. Днес сме 2017 г. и трябва да се съобразяваме с това. Ще се учудите ако видите какви дискове имам в къщи, на какви певци. Гледам да взема по нещо от тях”, добави певицата.

Тя разкри и един интересен факт: “Не гледам нищо старо мое. Аз не слушам моите стари дискове. Дори сега новият диск го чух веднъж, но чисто технически как е напаснато всичко в звученето. Повече не съм си го пускала”.

Иванова призна, че най-близките хора в живота й вече не са между живите – родителите й и класната й учителка Савка Ненова, която през януари е починала. “Най-ценният съвет на родителите ми е да не лъжа, да не крада и да не съм алчна”, откровеничи идолката на хиляди българи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *