Лили пече баница на Коледа, поднася я със сребърни прибори върху мраморна маса

Подобно на повечето българи и Лили Иванова пече баница за Коледа. Малко са тези, които знаят, че тя с удоволствие и страст приготвя това типично българско ястие, като влага в него цялата любов, с която изпълнява и песните си. Но Лили прави това изключително рядко и само за специални поводи, научи HotArena.

Коледа е именно такова време и изпълнителката на „Панаири” посреща в луксозния си дом любимите си племенници, сестра си и внуците й. За тях реди баницата, на която я научила майка й Мария. Прави се с продукти за две тави. Приготвя се с обичайните точени кори и най-малко с 8 яйца. Тайната на звездата е, че слага и няколко лъжици майонеза. Това е не просто баница, а произведение на изкуството. Примата на естрадата я поднася на мраморна маса в порцеланови чинии със сребърни прибори.

Страхотното ястие си има специална тава. Съдът е подарен на Лили Иванова от Митко Щерев, с когото естрадната икона вече не е приятелка, а композиторът й се сърди, че не му плаща авторски права за изпълняваните песни. Но именно той навремето й подарява италианска метална тава, в която Лили пече баница. Малкото хора, които са имали честта да опитат от деликатеса й, споделят, че певицата никога не пропуска да отбележи колко мил бил мелодика да й подари такава прекрасна тава за печене от Италия.

Певицата черпи гостите си и с приготвено от нея цедено кисело мляко с мед и орехи. Винаги уточнява, че млякото е пълномаслено, а орехите са доставени от родния Кубрат. Самата тя се храни прекалено икономично и то защото винаги спазва строг режим, за да подържа тялото си здраво и жизнено. „Не стоя гладна. Сутрин като стана, изпивам чаша топла вода. После си правя кафе с малко млекце – това е и закуската, и обядът ми, защото ставам към 13 ч. Изгладнявам към 5 следобед и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с много малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я пазя за вечерта, защото човек като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен, затова късно вечерта – към 9, 10 или 11 ч., изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да си хапвам и карфиол с мед, много е приятно”, споделя Лили Иванова. Тя отдавна не яде месо. Но не е изгонила човешките страсти от себе си, затова допуска едно-единствено изключение – понякога си позволява по резен-два телешки суджук. Друго изкушение, с което не се ограничава, е шоколадът. А попарата е любимата й храна, която приготвя сама по стара рецепта от майка си, пише Уикенд.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *