Линейка с тежко болен включи сирените, при опит за изпреварване нацели „Ауди” в насрещното

Сблъсък на лек автомобил и линейка на инфарктно кръстовище, за щастие без пострадали, предизвика голямо задръстване в час пик.

Линейка на Спешен център – Дупница се движела с тежко болен пациент от кв. “Горна махала” в Дупница по ул. “Орлинска” в посока центъра на града. По тази улица се получават колони от автомобили в пикови часове. Вчера около обяд линейката е била втора кола в задръстването на светофара при Наковия мост. Светофарът светнал зелено за превозните средства и пътуващият по моста Светослав Палчев, син на уважавания в Дупница бизнесмен Александър Палчев, излизал от моста с аудито си и завивал надясно. В този момент линейката пуснала сирената, изпреварила стоящия пред нея автомобил и се ударила в аудито, управлявано от Светослав. От удара автомобилът се завъртял на кръстовището, което създало още по-голямо задръстване на пътя.

Свидетели на пътния инцидент са станали жители на квартала. Те разказаха: “Аудито излизаше от моста и в момента, в който завиваше към центъра на града, линейката, която беше втора в колоната от автомобили, образувала се по ул. “Орлинска”, потегли и пусна сирените, но леката кола вече беше в кръстовището и линейката се удари в нея. От удара колата се завъртя и остана на средата на кръстовището. Линейката продължи до Спешен център, за да остави болната пациентка, и се върна обратно на мястото на инцидента”, разказаха очевидци.

На място имаше пътни полицаи, които разпитваха двамата шофьори. Те са тествани за наличие на алкохол, резултатът бил отрицателен и при двамата. Шофьорът на линейката и този на аудито са наказани с актове за неспазване на Закона за движение по пътищата.

През кръстовището при Наковия мост минават ученици за ОУ “Евлоги Георгиев”, а само за 10 минути на червен сигнал на светофара преминаха 5 автомобила.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *