Линейка хвърча да спасява баба Дора в Шарково

Линейка е посетила боляровското село Шарково, за да окаже първа помощ на баба Дора – жената, превърнала се в символ на борбата срещу евтанизирането на животни в Странджа, съобщава Флагман.бг.

Пенсионерката явно е приела потресаващата гледка на избитите си кози и овце изключително тежко и се е наложило да се извика екип на Спешна помощ. За щастие баба Дора е добре, но от 15-ина часа нито един от доброволците не се е чувал с нея. В селото не могат да влязат външни лица, а входно-изходните артерии се пазят от жандармерия. Животновъд от Карлово изрази готовност да подари 100-ина кози на баба Дора. Животните ще бъдат изпратени, след като изтече карантинният срок от 3 седмици, предупреждават ветеринарни инспектори.

Припомняме, че вчера около 15 часа започна избиването на стадото на баба Дора, а дронът на колегите от Радио 999 няколко часа по-късно засне потресаващи кадри – целият двор на жената бе с труповете ни животните. В същото време животновъди от Болярово не искат да допуснат инспектори да вземат втори проби от животните им, защото се съмняват в достоверността на резултатите.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *