Липса на треньорски лицензи извади от щаба на С. Симонович легендарен вратар на „Беласица“ и петричкия Куман

Липсата на лицензи костваше постовете на асистентите на Саша Симонович в щаба на “Беласица” – Ивайло Хаджигаев-Куман и легендарния вратар на комитите Валери Дагалов. Именно това обстоятелство е наложило анонсираните от кмета Димитър Бръчков вътрешни треньорски рокади в петричкия клуб, които вече са факт. Мястото на освободените заемат специалистите от школата Емил Шаламанов, Емил Казалиев и Димитър Радовски, който ще отговаря за работата с вратарите. В същото време Радовски имаше предложение от изпълнителния директор на “Пирин” (Бл) Таско Тасков да започне работа в ДЮШ на орлетата, но предпочете да продължи в родния си клуб, където ще съчетава ангажиментите си към първия отбор с тези към подрастващите вратари от школата. Решението на мястото на Хаджигаев практически да започнат двама колеги обясни консултантът към ОФК “Беласица” Георги Петров.

М. Казалиев /вдясно/

“Този вариант се наложи, защото Шаламанов и Казалиев ще продължат да водят паралелно и юношески формации. Това са мачови групи и със сигурност през уикендите ще има дублиране на техните двубои със срещите на първия отбор. Ако единият от двамата има мач с отбора си от ДЮШ, то другият ще е на разположение на Саша Симонович и първия тим”, каза Г. Петров.

След рокадите потърсихме мнението на освободения Иво Хаджигаев. “Раздялата ни е факт. За съжаление вероятно в рамките на месец щях да получа нужната тапия, но за момента тя липсва и дипломата за висше образование не е достатъчна да работя. Не съм разочарован, защото животът винаги дава втори шанс. Благодарен съм на ръководството, Саша и отбора”, резюмира на изпроводяк настроението си петричкият Куман. На въпроса дали ще продължи да работи в школата, както му е било предложено, Ивайло отговори: “Най-вероятно не”.


Ив. Хаджигаев-Куман и В. Дагалов /в средата/ вече не са част от първия тим на “Беласица”

Ето как изглежда структурата на ДЮШ по отношение на треньорските ангажименти към този момент. Юноши ст. възраст. /р. 2003/04 г./ – треньор Емил Казалиев, юн. мл. възр. /р. 2005/06 г./ – Емил Шаламанов, деца /р. 2007 г./ – Васил Смилянов, подготв. група /р. 2008 г./ – Васил Чергов, р. 2009 г. – Георги Киров, р. 2010 и 2011 г. – Младен Малечканов, р. 2013 г. – Борислав Тренчев, р. 2014 г. – Стефан Гълъбов. Първите три мачови групи вероятно ще вземат участие в първенствата на зона “София”, предстои да бъдат направени съответните заявки през Зоналния съвет на БФС – София.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *