ЛИЦА ОТ ЕКРАНА! Ненчо Балабанов: В новия сезон на „All Inclusive” ще звучи и бански диалект, разчитаме на местното попълнение

За пореден път Банско се превръща в снимачна площадка, но за пръв път там се снима цял сезон на сериал. Този път курортът не посреща холивудски знаменитости, а родните ни кинозвезди от сериала „All Inclusive”, сред които много любими актьори. Близо два месеца те ще живеят в Банско и ще им се наложи да се сблъскат с буйните характери на банскалии, с уникалния  диалект, който е труден, дори неразбираем за хора, които не са от региона. Екипът обаче е подготвен за това и дори е въодушевен да вкара бански диалект в сериала.

Любимият на много българи актьор Ненчо Балабанов, който е и най-добрият имитатор на премиера Бойко Борисов, сподели, че ще му е интересно да научи някоя фраза на бански диалект, но въпреки дарбата си дори и той не е сигурен, че ще успее да възпроизведе местната реч. Ще разчитат за това на попълнения от самото Банско в сериала, с които не се познават лично, но се надява да изградят приятелски отношения. Ненчо Балабанов не за пръв път е в Банско, но не скри радостта си, че именно там се заснема третият сезон на сериала. Сподели, че много обича местната кухня, а фаворит му е капамата.   

– От два дни сте в Банско, имахте ли възможност да се запознаете вече с местни хора?

– Аз идвам често в Банско, много ми харесва, познавам самия град и местните хора, които са много гостоприемни, дружелюбни, храната е много вкусна… Банско  не е нещо ново за мен, но се зарадвах, като разбрах, че продуцентът и телевизията са избрали да снимаме тук. Досега нямаме зимен сезон в нашия сериал. В рамките на две календарни години това е трети сезон, който снимаме, което е супер хубаво и за което благодаря и на зрителите. Много се радвам, че хората обикнаха нашия сериал, припознаха себе си в някои от героите и го следят с интерес. Това е нашият двигател да продължаваме да го снимаме и да ги радваме. Банско е супер разнообразен вариант за снимки, защото до момента имаме сезон на море, сезон на планина и това е първият сезон на ски, разбира се, пак е планина, но има ски. Много се радвам, че слънчицето се показва, защото снимките в зимни условия са много трудно нещо. Зрителите гледат готовата история и това, което вече сме монтирали и заснели, но много малко от тях знаят какво се крие зад този процес като време, усилия и много сериозни трудности, особено в зимни условия и минусови температури, и какво значи да се снима дори само една сцена навън. Надявам се, че всичко ще е наред и ще сме здрави.

– Първоначално се завъртя Боровец като място за снимките на третия сезон, има ли причина, за да се избере Банско?

– Още първия сезон имахме покана от г-н Парушев за почивка на Боровец, но тогава никой не знаеше, дори сценаристите нямаха представа как ще се развие историята. Това беше първи сезон и нямаше никаква гаранция какъв ще бъде рейтингът, колко ще бъде гледан, как ще се получи. Боровец беше едно място, което се спомена още в първия сезон, но аз много се радвам, че избраха Банско.

Много малко от нас са успели да разгледат и да се запознаят обстойно и подробно с българската природа. Това е другата хубава част на нашия сериал, че ние показваме различно красиво кътче от България и го показваме в детайли. Хората знаят къде е и Банско, и Царево, и Велинград, но със сигурност много от тях нямат визуална информация и не знаят интересни факти за самите места, където ние снимаме.

– Бихте ли издали малко от сюжета?

– Много е интересен сюжетът, но на този етап нищо не мога да издам. Все още сме в началото на снимките, зрителите трябва да бъдат изненадани, но това, което мога да им гарантирам, е, че и нашият главен сценарист Иван Ангелов, който е един страхотен писател, автор и поет, и неговият екип поставят заявката във всеки един сезон да има нещо ново, любопитно и интересно за зрителите, да не се повтаря нищо, за да не им доскучае. Мога да гарантирам, че в третия сезон ще има всичко това.

– Ще има ли местен диалект, защото той е много труден за произношение, дори неразбираем за хора, които не са от района?

– Предполагам, че би трябвало тук да разчитаме най-много на местните попълнения в актьорския екип, които ще се присъединят към нас като статисти, като епизодици и т.н., които ще участват чисто актьорски в самия сериал и ще разчитаме на тях за местния диалект. Аз например като режисьор на дублажа съм си позволявал да вкарвам български диалекти в дублиране на анимационни филми и се е получавало много успешно, защото диалектът всъщност е едно богатство на езика. Работих дълго време в дублажа и за Саrtoon Network, и за Disney, и забелязвах оригиналите как си позволяват да вкарват вътре акценти – шотландски, ирландски, руски и всякакви такива.

– Научихте ли Вие вече някоя местна дума?

– Още не съм, защото сме в много пресен снимачен период, но времето е пред нас. Докъм 10 март сме тук, така че със сигурност ще се сблъскаме с някои интересни фрази, които ще бъдат любопитни и за зрителите. Дай Боже да съумеем да ги вкараме вътре в историята.

– За два сезона на филма промени ли Ви по някакъв начин Вашият герой?

– По-скоро аз се стремя да променям него, отколкото той мен, и смятам, че го постигам. Предполагам, че и зрителите, които са следили сериала, видяха, че Христо Чобанов доста градира като индивид и като личност до края на първия сезон, да не говорим и за втория. Хората разбраха за него, че не е стиснат, той е пестелив, че има сърце и е чувствителен. Изтъкан е от различни чувства, понякога противоречиви емоции и т.н. Така че аз гледам да го развивам героя като пъстрота, като спектър от емоции, от това, което търси той от живота – любопитството, хъса му да го живее този живот и да привлича всички около него да го живеят на 100%, да не се ограничават и да се рамкират в техни си минисветове.

– Това ли е основното, което привлича зрителите – че персонажите се доближават до реалния живот?

– Да, много от персонажите ни всъщност са комбинирани образи, всеки ние, актьорите, си правим сами образите и си ги изграждаме и извайваме така, както сме наблюдавали през нашия живот близки, познати, публиката, пред която сме играли, и т.н. Това са комбинирани образи, които ние създаваме. Аз говоря персонално за себе си, но мисля, че и колегите по този начин разсъждават. Предполагам, че това радва хората много и ги привлича към сериала. Затова го обикнаха, защото всеки един от нас може да се разпознае в героите.

– Ще ви стигне ли времето до 10 март за заснемане на всичките епизоди?

– Искрено стискам палци и се надявам, че до 10 март, както сме заложили срок за снимки, ще успеем.

– Да Ви върна към местната кухня, която споделихте, че много харесвате. Кое е любимото Ви ястие от Банско?

– Тук, в хотела, в който сме отседнали има много интересна кухня, с хубави, вкусни ястия, но капамата ми е една от любимите. Нашумя много около телевизионните формати за готвене и, дето се казва, по едно време всеки трети готвеше капама. Вероятно местните тук са гледали, смеели са се и са казвали: „Оооо, това не се прави така“, но всеки, естествено, има правото да разнообразява това, което взема като идея. Определено местната капама, която съм ял тук, ми е фаворит и много любима. Надявам се да опитам повече ястия.

– Посещавали ли сте друго населено място в региона?

– В Разлог съм ходил, той е наблизо. Ходя в село Баня да играя тенис на един закрит балон. Много хубаво, че има такова нещо, защото аз където и да отида да работя и да снимам по-далеч от София, първата ми работа е да видя къде са кортовете, защото този спорт ми стана много близък и не мога без него. Малко е студеничко, но пък е добре, че има един закрит корт, на който можем да играем. Интересно ми стана за минералната вода, това нещо аз не го знаех и е нещо ново, което научих. Баня е супер близо, а в Банско всъщност няма минерална вода.

– Карате ли ски?

– Не съм карал от около три години, но сега покрай сериала ще ми се наложи. Ще покараме, ще се позабавляваме, защото екипът е страхотен, много от хората са същите, имам предвид техническия екип, с който вече сме свикнали, работим и се разбираме с две думи, много сплотен колектив. Това е важно, защото тези срокове, които ние имаме да заснемем 12 епизода, бих казал, че сме шампиони в целия свят по активно и бързо снимане. Предполагам, че няма държава по света, където да снимат 12 епизода за такъв кратък срок. Всичко трябва да е мега добре изчислено…

– Да очакват ли зрителите следващ сезон?

– Дай Боже да има и четвърти, и пети, и шести, защото вариантите са много. Нашите герои от това, което виждам как се обособиха и как се оформиха, имат благодат за развитието на най-различни места. Където и да попаднат, има какво да се развие като история, да стане забавно, да стане комично, понякога и сериозно, а тук хубавото е, че в първи и втори сезон имаше моменти, в които хората много да се смеят, в които да пуснат по някоя сълза, имаше моменти, в които да си дадат равносметка за техните си отношения със семейството, с близките и т.н. Това е може би и другата причина хората да харесват толкова много сериала, защото той не е просто една комедия, той е животът такъв, какъвто е. А животът е много пъстър и винаги е хубаво да гледаме от светлата страна. Аз така разсъждавам – да се смеем, да се забавляваме, а и това не ни пречи от време на време да си даваме равносметка, да се натъжим понякога. Всеки има причина да го направи, а е и нужно. Имаше една много хубава сентенция, че животът е като електрокардиограма, ако няма пикове и спадове, ще бъде една нула, а всички знаем какво се случва, когато електрокардиограмата се изправи в права черта, не дай си Боже…

– Да очакваме ли повече комични ситуации този сезон?

– Със сигурност, наблягаме на това. Аз самият и като актьор, и като човек, и като част от българския шоубизнес, колкото и малък да е той, винаги се стремя да участвам в такива проекти, в които има повече хумор, светлина и оптимизъм. Гарантирам, че хуморът ще бъде минимум 80%. Е, не може, естествено, хората само да се смеят, хубаво е да си задават и някои по-сериозни въпроси, които ние засягаме в сериала – за живота, взаимоотношенията, любовта, приятелството, верността, етиката, морала… В забързаното ежедневие много от нас не си правят равносметка, а и нямат време изобщо да разсъждават над тези теми, те просто живеят бързо. Ние не можем да сме винаги усмихнати или винаги тъжни. Ако едното от двете липсва, няма как да оценим другото. Имаме и такива моменти. Понякога всеки се отклонява от правия път, но въпросът е да влиза отново в него. Да си прощаваме, да се обичаме и да се усмихваме повече, това е нашата цел.

– Пожелахте си да сте здрави и да съумеете да се опазите до края на снимките в тази пандемия и тези трудни, зимни условия. В този ред на мисли, ще се ваксинирате ли?

– Аз преболедувах коронавируса за радост. Минах го, не беше никак леко. Две седмици си бях вкъщи, затворен, но хубавият момент е, че съм изградил антитела, според лекарите достатъчно много, за да не се налага да се ваксинирам допреди следващата зима. Според лекарите, който е изградил добро количество антитела, съвсем спокойно може да избегне ваксината и да си я сложи след 7-8 до 9 месеца. Но преди следващата зима ще се наложи и ако всичко е наред и разполагаме с ваксини, със сигурност ще се ваксинирам. Заболяването е сериозно, не е нещо, което трябва да се подценява и да реагираме толкова мнително. В един момент даже и аз смятах, че има някаква световна конспирация и т.н. Конспирацията може и да си я има, но болестта си е сериозна и не е за подценяване, затова всеки трябва да вземе адекватни мерки – за подсилване на имунитета, за ваксиниране. За мен ваксините са спасили огромна част от нашето човечество през годините назад. Има много сериозни болести, от които е можело да загине цялото човечество, ако не са били измислени ваксините. Така че апелирам да не сме толкова мнителни, че фармацевтичната индустрия иска да ни изтреби.

Изминалата година ни направи доста неспокойни, а ние сме човешки същества и обичаме да сме близо един до друг, обичаме да сме социални, особено българите. Ние се събираме в групи и сме много контактни, обичаме да се здрависаме, да се прегърнем, да се целунем. Така че, хора, ваксинирайте се, бъдете здрави и се обичайте!

Разговаря ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *