Лицето може да издава признаци на опасно заболяване

Нужен е само един поглед в лицето на пациента

В някои случаи е възможно да се разбере наличието на определено заболяване чрез един поглед в лицето на пациента, съобщава zdrave.to.

Белене на устните и кожата

Този симптом показва неизправност в потните жлези, което може да се дължи на захарен диабет или проблем с щитовидната жлеза. В допълнение, сухата кожа може да е предвестник на екзема, псориазис или дерматит.

Прекомерно окосмяване по тялото

Този симптом може да говори за поликистозен яйчник, който се появява поради повишаване нивото на мъжките хормони в женското тяло.

Жълти петна по клепачите

Те могат да възникнат поради нарушения в работата на сърцето. Такива петна се наричат ​​ксантелазма и при наличието на това заболяване пациентите имат високо ниво на ИТМ и холестерол.

Подуване и торбички под очите 

Те могат да възникнат не само от умора, но и поради хронични алергии. В допълнение, такива симптоми могат да показват хипотиреоидизъм и сънна апнея.

Асиметрия на лицето

Разбира се, няма напълно симетрични лица, но ако лицето ви стане асиметрично рязко, освен това, промените са много забележими, това може да е симптом на предстоящ сърдечен удар. При такива симптоми трябва да се консултирате с лекар незабавно

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *