Личният лекар на Наим Сюлейманоглу с новини за състоянието му, щангистът: Ще умра

Великият щангист Наим Сюлейманоглу изглежда се е предал в битката за оцеляване. Както е известно, 50-годишният бивш спортист, известен като Джобния Херкулес, е настанен в болница с изключително тежко състояние на чернодробна цироза. Ако не се стигне до спешна трансплантация, той ще умре. Новината беше разкрита от личния му лекар Аднан Багръачък, пише Блиц.

Според информациите от Турция Сюлейманоглу в последните два месеца е бил също в болница за лечение. Преди около седмица се е почувствал по-добре и е освободен за домашно лечение. Преди два дни е имало нова криза на болестта и бившият щангист е върнат отново в лечебното заведение с линейка. Наим не е искал никой от близките му да знае за тежката му болест.

„Не казвайте на никого, не търсете помощ от никого! Аз съм си изживял живота! Ще умра“, заявил Сюлейманоглу пред запознатите със състоянието му, твърди „Идеал Хабер“.

След последното приемане на Джобния Херкулес в болница неговите близки са се чудили как да съобщят новината на неговия добър приятел Халил Мутлу, който също като Сюлейманоглу е роден в България, но предпочита да емигрира в Турция и да се състезава за новата си родина.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. Той е трикратен олимпийски шампион и седемкратен световен шампион. Автор е на цели 46 световни рекорда. По време на световното първенство в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до днес.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три неуспешни опита да подобри олимпийския рекорд, след което прекратява състезателната си кариера.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *