Ловджии и рибари от Симитли се събраха на курбан за здраве край храма в Тросково

Ловджии и рибари от 39-а дружинка в Симитли събраха близки и приятели на курбан за здраве при вековната църква „Света Петка” край Тросково.

Гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и Стефан Апостолов – народен представител от 44-то и 45-то народно събрание, колеги от ЛРД – Крупник и ЛРД – Сушица, председателят на ЛРД „Сокол – 1911“ Иван Василев и един от най-възрастните и уважавани ловци – бай Владо от Сушица.

Грамоти на отличили се ловци през миналия сезон бяха раздадени по време на празника. Грамота за най-добър личен резултат при отстрел на дива свиня получи Христо Тупаров – 4 броя. Грамота за най-добър личен резултат – млад ловец – 1 бр. вълчица и 2 диви свине, получи Георги Ангелов. За най-добър и всеотдаен карач бе излъчен Георги Чапкънски. За най-активно участие в подхранването на дивеча и ловностопански мероприятия грамоти получиха Венцислав Каровски и Иван Величков. Грамота за отговорник с най-много отстреляни диви свине при ръководен от него лов – 11 броя, получи Бойко Айков. Най-престижната грамота, отразяваща не само изминалия ловен сезон, а и цялостната дейност на един ловец в организационния живот на дружината получи Валентин Станков Димов.

 Плакет за 80-годишен юбилей бе подарен от общинския кмет Ап. Апостолов на бай Стоян Траянов.

 1700 лева бяха дарени за храм „Света Петка”. Стоян Методиев Димов дари на църквата 1200 лева лични средства за подпомагане нейната дейност. 500 бяха дарени и от още един ловец, но той държи да остане анонимен.

С благодарност към ловно-рибарските дружини за организираната хайка за вълци, проведена в края на ловния сезон и успеха в отстраняването на 1 вълчица, Спас – животновъд от с. Сушица, дари едно теле за курбана.

 Няколко казана вкусна храна хапнаха гостите. Отец Спас отслужи и водосвет преди голямото веселие.

 Дъждът не уплаши присъстващите на празника, които вдигаха наздравици и извиха дълги хора на поляната до храма до късните часове на вечерта.

 Председателят на ЛРД – Симитли Йордан Филипов изказа специални благодарности към всички, участващи в организацията и провеждането на курбана, за който подготовката е продължила повече от седмица.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *