Ловците от Брежани отстреляха 4 вълка, намериха само два, единият падна на мушката на пожарникаря ексфутболист Д. Гълъбов

Добра слука споходи ловците от втора група на дружинката в Брежани, които на последния излет за сезона отстреляха 1 диво прасе и 4 вълка. Единият от тях падна на мушката на настоящия пожарникар в Благоевград и ексфутболист на орлетата Давид Гълъбов, зет на Стратега на местните авджии Кипро Кипров, който с присъщата си проницателност разположи колегите си на най-подходящите места в местността Кестените и пръв забеляза четирите звяра. Втората жертва повали Николай Груев, а другите два вълка не бяха намерени, но предвид многото кръв по следите на „бегълците“  участниците в лова се обединиха около мнението, че най-вероятно не са оживели.

„Нямахме време да ги търсим, за да сме сигурни дали трофеите са повече от два. По-важното е, че отървахме от тази напаст овчарите наоколо. Един от тях наскоро се оплака, че са му издавили 16 овце“, поясни ръководителят на групата К. Кипров. Успешния уикенд допълни с убитото 140-килограмово прасе тираджията Николай Николов-Фоки.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *