Ловците от Хаджидимово „прогониха” пушките преди старта на сезона, след дуел с 60-г. Ив. Шопов на един от най-добрите стрелци се наложи да купува яре за почерпка

Ловците от Хаджидимово спазиха традицията и проведоха поредното издание на турнир по стрелба с панички, който и тази година донесе много изненади в навечерието на откриването на новия сезон. Имаше изненади, свързани както с получените награди за победителите, така и във връзка с челната тройка. Не бе изненада обаче мястото на провеждане на надпреварата – местността Орманя (така се пише и изговаря на хаджидимовски), където се стекоха ловците от района, които използваха случая да „прогонят“ и „прослушат“ своето оръжие пред старта на лова.

В тазгодишното издание, след отлична стрелба под вещото съдийство на председателя на местните авджии Борислав Марваков, секретаря Георги Мишкаров и Георги Парасков, победител стана най-младият в тазгодишното състезание, 22-годишният Димитър Шинлаков. Бившият кадър на местния ФК „Места“ отчая съперниците си с добър рефлекс и точен мерник, като грабна първото място и получи чисто нов марков патрондаш и още предметни награди, детронирайки Стоян Божков, който в предните две години неизменно бе първи. В крайна сметка за Божков обаче остана утехата, че все още е в тройката, след като се класира втори. Преди него остана един от най-запалените ловци – Григор Милушев, който вложи всичко от себе си, за да спечели първата позиция, но на финалната права не успя да издържи на напрежението и Янко Парасков и Иван Шопов станаха най-добре представили се при състезателите над 50 години. Двамата получиха еднакъв резултат и останаха съответно в подножието на върха след челната тройка.

В крайна сметка 60-годишният Иван Шопов обаче излезе победител от една лична надпревара, която показа, че възрастта не е порок. Той спечели надпреварата с далеч по-младия от него бивш футболист на „Места“ (Хаджидимово) и носител на първи, втори и трети места на събитието. Двамата си обявиха дуел, в който по-възрастният спечели, а за Илиян Масърлиев остана задължението да изпълни дадения облог и да купи яре, с което да почерпи членовете на дружинката.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *