HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ловците от Хаджидимово се надстрелваха по панички, на маса с курбан направиха разбор на състезанието

Ловците от Хаджидимово спазиха традицията и седмица след официалното откриване на сезона организираха поредното издание на състезанието по стреляне по панички. Арена на събитието бе местността Орманя, където се стекоха не само любители на спорта с пушка, но и много зяпачи. В него се включиха над 20 мераклии за първото място и званието “Най-точен мерник”. Те мериха сили под безпристрастното съдийство на секретаря на авджиите в пограничния град Георги Мишкаров и председателя им Борислав Марваков. Събитието пък бе открито от най-възрастния сред действащите авджии от Хаджидимово бай Иван Стаматев.
За първи път шампионът от предната година Стоян Божков успя да защити титлата си, след като отново не даде никакъв шанс на своите опоненти. Отново в челната тройка намери място и бившият футболист на “Места” (Хаджидимово) Илиян Масърлиев, който се класира втори, а след него остана Димитър Близнаков.
Както всяка година, след състезанието бе излъчен и “Най-големият защитник на дивеча и приятeл на Брижит Бардо”, като тази година призът бе присъден на последния в надпреварата Димитър Чилев. Всички призьори бяха наградени с ловни принадлежности.
Всички участващи се оттеглиха в местността Чучура, където бе организиран курбан за здраве и слука. Там те се отдадоха на веселието, но и на разбор на събитието, като подгласниците се зарекоха по време на предстоящите ловни излети да докажат своя точен мерник при стрелбата по живи мишени.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *