Лов на бездомни кучета! Служител на приюта обикаля с пушка посред бял ден пред очите на малки деца

Служител на приюта за бездомни кучета обикаляше вчера площада в Дупница въоръжен с пушка с упойващи стрели и пред очите на дупничани, седнали на чаша кафе, и стреляше по четириногите в опит да ги упои.

В един момент той забеляза задрямало на слънце до масите на едно от кафенетата куче и го прониза със стрела. Животното изскимтя, а клиентите, повечето майки с малки деца, скочиха изплашено на крака.

Служителят на приюта не пожела да назове името си, но заяви пред репортер на „Струма”: “Имам нареждане да упоя кучетата. Докато кметът Чимев не започне да глобява собствениците на кучета, които ги пускат безстопанствени, градът няма да се изчисти. Със стрелите ги упойвам и с автомобил ще ги закарам в приюта. Там лекарите ще ги ваксинират и обезпаразитят и отново ще ги пуснем по местата, където са били”, заяви мъжът и допълни: “Стрелям ги сега, защото около обяд, когато се затопли, кучетата излизат от скривалищата си и спят на открито, така стават по-лесни за упойване”.

Проблемът с бездомните кучета стои в общината от години. Броят им намалява, но има сигнали от граждани, че с микробуси и леки коли се докарват кучета от други общини и ги пускат тук, като по този начин решават своите проблеми с бездомните животни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Само факти!

    Майки пушат на обществени места пред очите на децата си! Повечето майки САМО ТОВА правят! Това е нередното, а не упойването на кучетата. Извинявам се- И не спират да говорят по телефона!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *