Лозарите в Санданско очакват добра реколта, споразумяха се за цена 2,50 лв. за десертните сортове и 1,20 лв. за винените

Много добра година очакват лозарите в района на Сандански, Струмяни и Кресна. Месец преди беритбата на десертните сортове те са се споразумели да държат цена от 2.50 до 3.00 лева, а за винените сортове от 1.20 до 1.80 лева на килограм. 

Васил Петров, зам. председател на лозарите в община Сандански, коментира: „Годината бе много благодатна, а дъждът, който падна през месеците май и юни, не бе опасен за реколтата и това спомогна лозите да запазят гроздето. Почти всеки лозар ще бъде доволен от реколтата тази година”, смята В. Петров.

Очакванията на лозарите са цената на килограм грозде от винените сортове да е средно 1,50 лв. За сравнение – миналата година цената бе 0,80 лева за най-масовите сортове „Мелник”, „Мелнишки рубин” и „Мелник 55”.

Като най-тежка година лозарите посочват далечната 2003 година, когато даже не успели да напълнят бъчвите си, камо ли да изкарат грозде за продажба.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. 100% увеличение

    Тия нормални ли са?
    При такава цена ще си го наврат там, дето слънце не огрява.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *