Локумени кифлички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. мас (разтопена)
1 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. пудра захар
500 г брашно (приблизително )
локум
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипваме содата към киселото мляко, разбъркваме и като шупне, прибавяме разтопена и охладена мас и 2-3 с.л. пудра захар. Сипваме постепенно брашно, да замесим тестото. Готовото тесто е меко, не лепнещо. Разделяме тестото на 3-4 топки. Всяка разточваме на кръгла, тънка кора. При необходимост ръсим брашно, да не лепне тестото. Режем корите на триъгълници и в основата на всеки слагаме малко резенче локум. Навиваме на кифлички и подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме на 170 градуса нагрята фурна до леко зачервяване. Готовите локумени кифлички ръсим с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *