Лондон ще приема студентите от ЕС през 2020 г. по досегашните правила

„Правителството вече потвърди, че студентите, които започват академичното си обучение през септември 2020 г., ще бъдат приемани по досегашните правила. Запазват се таксите за обучение. Студентите ще могат да използват финансирането за целия период на обучение и да пребивават във Великобритания. Това решение беше официално обявено от правителството“, заяви Флориза Мартинес, отговорник по приема на чуждестранни студенти в Coventry University, която участва в международното изложение „Световно образование”, предаде БГНЕС.

„Големият въпрос е какво ще се случи след 2021 г. Все още няма информация за това. Дори Великобритания да излезе от съюза, вярвам, че правителството ще се опита да измисли някаква по-лека форма за прием на студенти от ЕС. Дори ако трябва да вадят визи, но все пак да имат възможност да продължат да учат във Великобритания”, каза Мартинес и уточни, че в университета им се обучават над 3000 студенти от ЕС.

Координаторът на форума Николай Христанов заяви, че в него участват над 70 световни образователни институции като от тях над 30 са от Великобритания. Нашата страна е представена от Американския университет в Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *