ЛОША И ДОБРА НОВИНА НА СТ. „ХРИСТО БОТЕВ“ Най-добрият футболист напусна орлетата, феновете заработиха 1500 лв. глоба на любимия отбор

Най-добрият футболист на орлетата Благой Макенджиев напусна отбора в търсене на нов пристан. Вратарят от Петрич, който е бивш кадър на „Пирин 1922“ на Николай Галчев, изигра пълни 1800 минути в 20-те кръга на настоящата кампания и с изявите си оправда напълно завръщането си на стадион „Христо Ботев“. Три бутилки с ритуално шампанско влязоха в личната му колекция в класацията за играч на мача, четири пъти попадна в идеалните 11 на кръга, оглави подреждането за спасяване на седмицата при 0:0 на „Армията“ срещу ЦСКА и неслучайно е сред номинираните 10 за приза „Спортист на годината на Благоевград“. Договорът на 29-годишния страж ще бъде прекратен по взаимно съгласие в изпълнение на сключеното споразумение между двете страни при подписването миналата зима за раздяла по всяко време при по-изгодна оферта за играча. Преди няколко седмици се заговори за интерес към Макенджиев от Борисовата градина, където беше пременен в червено преди 7 сезона, но в челото на опашката от кандидати за подписа му е „Черно море“.

Със сигурност първия пролетен мач на гости на „Локомотив“ пропуска халфът Антон Костадинов, който отнесе наказание за петия си жълт картон от началото на първенството в заключителния есенен двубой с „Лудогорец“ в понеделник. Пиринските фенове заработиха глоба в размер на 1500 лв. на любимия отбор, санкцията в съотношение 1000+500 е за нецензурни и вулгарни скандирания и за хвърлени предмети към терена.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *