ЛОША НОВИНА! Отпратиха кресналията К. Десподов от лагера на националния отбор

Националният селекционер Петър Хубчев отпрати кресналията Кирил Десподов от лагера на трикольорите за мачовете от Лигата на нациите на гости на Кипър утре вечер и срещу Словения на стадион „Васил Левски“ 3 дни по-късно. Крилото на ЦСКА си събра багажа от базата в Бояна не заради треньорска, а заради реална контузия, която налага пълна почивка, поясниха от екипа на Хубси.

Също вчера от групата отпадна титулярният страж Пламен Илиев-Пацо Тигъра, който не успя да превъзмогне травмата, получена още във визитата на Норвегия в Осло миналия месец. Предната вечер българският наставник извика на пожар изолирания за сметка на младока Димитър Евтимов петричанин Благой Макенджиев и поне за една нощ разполагаше с четирима вратари, преди да вземе окончателното си решение.

Бившият футболист на орлетата и настоящ на „Черно море“ има минимални шансове да си върне статута на втора опция за пост номер 1 и ще влезе в тимовия лист само ако някой от толерираните му колеги се контузи.  Срещу кипърци без алтернатива в рамката е ветеранът Георги Петков, на когото ще бъде дадена възможност да стане най-възрастният играч на своя пост в Европа с националната фланелка. На 16 ноември неостаряващият стожер на „Славия“ ще бъде на 42 г. и 245 дни. Най-доброто постижение по този показател държи от 30-те години на миналия век Елиша Скот – 42 г. и 200 дни. Безспорният корифей в световен мащаб е египтянинът Есам Ел Хадари – 45 г. и 161 дни.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *