Лошите навици, които всъщност подобряват здравето ви

Някои навици, за които нямаме добро мнение, всъщност могат да полезни за здравето ни. Независимо откъде идват съветите, винаги преценявайте как те влияят на вас, а не на другите.

Лошите навици, които всъщност подобряват здравето ви:

  1. Пропускане на ежедневния душ

Това позволява на тялото ви да задържи добрите бактерии, които правят кожата ви мека и нежна. Ежедневният душ, особено през студените месеци, може да дехидратира кожата и да я направи чувствителна. Това важи и за миенето на косата. Ако се чувствате добре, когато я миете веднъж седмично, не се влияйте от приятелките си, които правят това през ден.

  1. Използването на социалните мрежи

Да, не е хубаво да прекаляваме с използването на смартфона, но социалните мрежи влияят добре на самочувствието и настроението ни. Те са начин да поддържате контакт с хората, които не можете да виждате често и да получавате емоционална подкрепа в трудни моменти.

  1. Клюкарстване

Клюкарстването в нормални граници всъщност ви сближава с приятелите и подобрява отношенията ви. Не казваме обаче да говорите лоши неща за другите, без те да могат да се защитят. Малка доза клюки от време на време не е толкова страшна, ако се развличате с това.

  1. Бъркотията около вас

Бъркотията може да изкара от равновесие един перфекционист, но за останалите би могла да бъде полезна. Тя е начин да покажете креативност и да насъчри творчеството във вас.

  1. Излежаването до късно

Всеки има нужда от време на време да помързелува и поспи до късно. Слушайте тялото си и ако то иска това, му го дайте без угризения на съвестта.

  1. Дъвченето на дъвка

Да, не е възпитано да дъвчете срещу хората, с които разговаряте и да си правите балончета. Но ако сте сами, съвсем спокойно си дъвчете дъвка,  защото тя намалява стреса и дава почивка на мозъка.

  1. Видео игри

С тях можете да си навредите само ако прекалявате и това повлияе лошо на останалите аспекти от живота ви. В противен случай, няма значение на колко години сте, ако ви се играе любимата игра.

„Лошите“ навици, които всъщност се грижат за настроението и здравето ви, няма как да бъдат наистина лоши. Просто не прекалявайте с тях и ще подобрите живота си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *