Топ теми

Лоши новини за „Марек“, губи ключов футболист за сезона на завръщането при професионалистите след 6 г. в селската група, стадионът увисна с лиценза

Лоша новина застигна „Марек“ двайсетина дни преди началото на сезона на завръщането на дупничани при професионалистите след 6 г. заточение в селските групи. Славният някога отбор губи ключовия си полузащитник Джордж Николов поне за следващите 7-8 месеца. Толкова трае в най-добрия случай лечението след операция на скъсани предни кръстни връзки на коляното, каквато е контузията на играча. Сакатлъкът се случи в контролата с „Нефтохимик“ в петък, а резултатите от щателните медицински изследвания потвърдиха най-нежеланата травма.

Освен за потърпевшия ситуацията е тежък удар и върху спортно-техническото ръководство поради силно ограничения бюджет, непозволяващ солидна селекция. „Много жалко за момчето, а и за всички нас, защото сме лишени от основен състезател в средата на терена. Независимо от трудностите, които изпитваме от финансово естество, ще направим всичко възможно да го подпомогнем с някаква сума. Явно ни гони голям карък, след като през пролетта подобна контузия получи Димитър Илиев, чието възстановяване продължава“, коментира силният човек на „Бончук“ Цветан Видински. Жестът на съотборниците и ръководителите към кюстендилския халф тогава беше събраната между тях сума в размер на 2000 лв.

Междувременно още един голям проблем се задава на хоризонта за новаците във Втора лига. Ремонтните дейности по градския стадион вече текат, но все още не е сигурно, че съоръжението ще покрие изискванията за издаване на лиценз, което поставя „Марек“ под угрозата да не може да домакинства в своя дом.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *