HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лоши новини за милионерския син Любомир, който уби трима души в адска катастрофа!

Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на Любомир Трайков, който миналата година уби трима души при катастрофа, от 4 на 6 години затвор.

На 18 ноември 2016 г. 26-годишният Трайков, син на известен пловдивски бизнесмен, помете с “Ауди А7” друга кола – “Пежо 405”. На място загинаха 46-годишният шофьор Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова, които оставиха 4 деца сирачета. Дни по-късно в болница почина и 23-годишната Полина Караиванова, която седяла на задната седалка на автомобила.

През март Трайков беше признат за виновен от Окръжния съд в Пловдив, но тогава му беше наложена присъда от 6 години затвор, която, заради изискването при съкратен съдебен процес, беше намалена с една трета – на 4 г. лишаване от свобода.

Според второинстанционния съд обаче наказанието, което подсъдимият трябва да изтърпи, е 9 години затвор, или след намаляването заради бързата процедура – 6 години.

В мотивите на Апелативния съд е посочено, че наказанието трябва да бъде увеличено поради високата скорост, с която Трайков е управлявал автомобила си – 99 километра в час, с което значително е надвишил разрешената за движение в градски условия. Магистратите отчетоха също, че в кръвта на младия мъж след инцидента са установени 0,8 промила алкохол.

Съдът увеличи и наказанието, с което Трайков е лишен от право да управляваавтомобил – от 6 на 7 години. Решението не е влязло в сила и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Любомир Трайков обжалва още първата присъда и тогава заяви:

“Съжалявам за всичко, нито искам да се укрия, нито да не си понеса наказанието. Искам този кошмар да свърши по-бързо за мен и да продължа живота си нормално”.

Според защитата има съпричиняване на катастрофата от страна на загиналия шофьор Атанас Ламджиев, но адвокатите на близките не смятат, че има такова.

“В закона е казано, че наказанието трябва да съответства на престъплението. А точно това деяние е с ужасяващи последици, съсипани съдби, деца, останали сираци. При този силен удар практически никой не е имал възможност да остане жив”, контрира Марин Марковски – е един от адвокатите на роднините на трите жертви.

След инцидента вдовицата на Ламджиев разказа, че има съмнения, че полицията е опитала да прикрие Трайков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *