HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лук с плънка от шунка и гъби

Необходими Съставки

лук – 4 големи глави

шунка – 100 г

гъби – 100 г

домати – 2 бр.

масло – 50 г

кифли – 2 бр.

прясно мляко

магданоз

черен пипер

сол

мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода със сол и сварете за 10 минути измитите глави лук. Извадете, подсушете и издълбайте, след което обелете лука.

Попарете доматите във вряща вода и ги обелете. Нарежете ги ситно.

Запържете в една част от маслото скълцаната вътрешност на лука, добавете нарязаните гъбки, доматите и задушете, докато се сгъсти.

В млякото накиснете кифлите /или хляб/, намачкайте и разбъркайте с нарязаната ситно шунка, магданоза и сол на вкус. Тази смес сипете при лука. и напълнете издълбаните глави.

Изпечете ги до апетитен загар в умерено загряна фурна.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *