Лунна диета за ноември 2018

Опитвайки се да постигнем идеалното тегло или да запазим добрите резултати, често се подлагаме на диетични режими на хранене. Някои от тях са със съмнителни резултати, докато други са класически и ги следваме всеки месец, като лунната диета.

Тя се основава на концепцията, че Луната има ефект върху тялото ни, който е подобен на гравитационното й въздействие върху водните басейни на Земята. Има две опции за план.

Първият изисква да консумираме само вода, чай и фрешове, докато разширеният разрешава консумацията на пресни зеленчукови сокове, ябълково или бананово пюре (много добре пасирани плодове), чаша кисело мляко. Когато си приготвяте фрешове, не се колебайте да миксирате плодове, зеленчуци, не забравяйте за свежите подправки към тях, малко парче джинджифил.

Положителното на лунната диета е, че ни помага да елиминираме голяма част от излишните течности в организма, което има детоксифиращ ефект. Тъй като в нея не се разрешава консумацията на сол, захар, твърди храни, това може да бъде вашето добро начало на едно по-здравословно хранене.

Захранвайки се след диетата постепенно с месо, непасирани плодове, зеленчуци, може да опитате да изключите от менюто си пърженото, тестените закуски.

Много е важно по време на 24-часовата фаза на диетата, да не чувствате липса на енергия, слабост, прилошаване. Тогава изпийте чаша плодов сок, хапнете плодово пюре или кисело мляко.

Запишете си фазите на Луната за месец ноември 2018.

7.11.2018 г. – 12:15 часа – новолуние
15.11.2018 г. – 16:29 часа – първа четвърт
23.11.2018 г. – 07:26 часа – пълнолуние

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *