Лунна диета за ноември 2019

Отново поглеждаме към календара и фазите на Луната, защото дори през студените месеци тялото ни се нуждае от един ден в седмицата, в който да го разтоварим, консумирайки по-леки храни. Лунната диета е подходящ за целта режим, отбелязват от az-jenata.

В рамките на 24 часа приемаме само пресни плодови и зеленчукови сокове, вода, билкови чайове. Ако отскоро следваме този режим и изпитваме затруднения, може да добавим малка купичка свежи плодове, бистър зеленчуков бульон без добавени сол и подправки.

По време на пълнолуние е най-подходящо да се стартира диетата. Следва се основният план на гладуване, без прием на твърди храни, а само на течности.

Последна четвърт е период на елиминиране на излишните течности от тялото, подпомага се детоксикацията. Теглото също се намалява, но ни е по-лесно да запазим постигнатите резултати.


Отново се консумират течности, като при нужда може да се включи плод или суров зеленчук.

Новолунието оказва голямо влияние върху човешкото тяло. И тук е добре да се придържаме само към консумацията на течности без да се включва твърда храна, за да прочистим организма. В допълнение, детоксикиращите чайове имат най-голям ефект по време на новолунието. Опитайте с градински и зелен чай, глухарче, които стимулират метаболизма.


Първа четвърт на Луната е най-трудната фаза, защото тогава нараства желанието за храна. Волята ни е подложена на изпитания. Освен течностите можем да си позволим малка купичка плодова или зеленчукова салата.

По време на лунната диета не се разрешава консумацията на алкохол, захар, сол, млечни продукти, подправки, оцет.

Запишете си фазите на Луната за ноември. Не забравяйте след края на всяка фаза, да се захраните постепенно, включвайки варен картоф, малко кисело мляко, постепенно и месо.

4.11.2019 г. – 12:38 часа – първа четвърт
12.11.2019 г. – 15:24 часа – пълнолуние
19.11.2019 .г – 23:09 часа – последна четвърт
26.11.2019 г. – 17:41 часа – новолуние

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *