Лучена яхния с пиле

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко месо
  • • 1/3 ч.ч. мазнина
  • • 800 г кромид лук или праз лук
  • • 1 ч.л. брашно
  • • 2 с.л. доматено пюре
  • • 500 г стерилизирани или пресни домати
  • • 1 ч.л. червен пипер
  • • 1 клонче чубрица, може и стрита
  • • 1/2 ч.ч. вино
  • • 10 г масло
  • • 2 бр. дафинов лист
  • • магданоз
  • • сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук (праз). Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *