
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо
- • 1/3 ч.ч. мазнина
- • 800 г кромид лук или праз лук
- • 1 ч.л. брашно
- • 2 с.л. доматено пюре
- • 500 г стерилизирани или пресни домати
- • 1 ч.л. червен пипер
- • 1 клонче чубрица, може и стрита
- • 1/2 ч.ч. вино
- • 10 г масло
- • 2 бр. дафинов лист
- • магданоз
- • сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук (праз). Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.