Refan-728×90-July-2019

Лучена яхния с пиле

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо

1/3 ч.ч. мазнина

800 г кромид лук или праз лук

1 ч.л. брашно

2 с.л. доматено пюре

500 г стерилизирани или пресни домати

1 ч.л. червен пипер

1 клонче чубрица, може и стрита

1/2 ч.ч. вино

10 г масло

2 бр. дафинов лист

магданоз

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук (праз). Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *