Лучник с готови кори

Необходими продукти:

кори за баница – 1 пак. около 500 г
праз – 500 г
яйца – 2 бр.
сирене – 200 г
олио – 100 мл
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете праза на ситно. Задушете го до омекване в половината от мазнината. Отстранете от котлона, добавете натрошеното сирене и разбитите яйца.

Разбъркайте сместа. При нужда добавете сол.

В предварително намазнена тава се поставя една от готовите кори, така че краищата ѝ да излизат отвън. Поръсва се с олио и се покрива с втора, а след това и с трета кора.

Отгоре се поставя плънката и отново се покрива с три от корите. Стърчащите краища се подвиват навътре, лучникът се намазва с останалото олио. По желание може да се поръси с малко сусам.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. След изваждане се напръсква с вода и се “задушава” с кърпа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *