HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лъжите за развода! Трябва да ги знаете

Има купища дезинформация и лоши съвети, които се изсипват върху вас в мига, в който се разведете. Не им позволявайте да ви влияят и да правят нещата още по-трудни – разводът е труден сам по себе си. Ето и основните 12 от тях:

1. Всички разводи са едни и същи
Разводите са различни. Законите варират според местоживеенето ви. А вашият брак е бил различен от всеки друг, защото със съпруга ви сте уникални личности. Такъв ще бъде и разводът ви. Може да има някои прилики и общи неща, които да използвате за по-лесното си възстановяване, но никога няма да е съвсем същото.

2. Болката от развода намалява линейно във времето

При повечето хора болката е по-скоро циклична, отколкото линейна. Отначало емоциите са интензивни и се сменят рязко, но с течение на времето интензивността и разнообразието им намаляват. Въпреки това, могат да се завърнат по всяко време.

3. Семейството ви винаги ще ви подкрепя по време на развода

За съжаление, това не е така. Не защото не искат, а защото в повечето случаи не знаят точно как да помогнат. И макар да знаете, че ви подкрепят и можете да рзчитате на тях, не винаги ще получавате точно тази помощ, която ви е нужна.

4. Не е добре да се самосъжалявате

Нормално е да се чувствате зле заради развода. Надеждите, мечтите и очакванията, които сте имали на сватбата си, не са се сбъднали. Повечето хора преминават през етап на тъга и самосъжаление, но ако това са единствените ви емоции, може би имате нужда от повече подкрепа, за да го преодолеете.

5. Ще се възстановите по-бързо от развода, ако избягвате да мислите за него

Да потискате мислите и чувствата си по отношение на развода не е правилното решение. Това може да доведе до куп проблеми, включително и здравословни. Вместо да ускори оздравителния процес, то просто ще влоши нещата.

6. Трябва да изпитвате гняв към бившия си

Повечето хора изпитват гняв, ако не през цялото време, то на определен етап от развода. Но това не е норма. Някои двойки започват да комуникират по-лесно, след като се разведат.

7. Ако бракът ви е бил кратък, ще се съвземете по-бързо

Няма такава зависимост. Има хора, които се развеждат след няколко месеца брак и не могат да се съвземат с години. Има и такива с дългогодишен брак, които са се възстановили и са готови да продължат напред още преди разводът да е финализиран. Всичко е индивидуално.

8. Бившият ви е причината за провала на брака ви

Дори ако бившият ви с поведението си е довел до развода, вие също имате своята малка роля за разпадането на брака. Дори ако тази роля се изразява само в съгласието ви да се омъжите за него. Колкото по-скоро приемете, че и вие носите отговорност за края, толкова по-бързо ще се възстановите.

9. Не ви е нужно време, за да се приспособите към новия си живот на разведена; можете да продължите с обичайните си дейности веднага

Истината е, че за повечето хора разводът е стресиращ. Всеки допълнителен стрес прави изпълнението на ежедневните задължения по-трудно. Не се насилвайте и си дайте достатъчно време да се погрижите за себе си.

10. Колкото по-скоро започнете нова връзка, толкова по-бързо ще се възстановите

При някои хора това работи, но повечето имат нужда от известно време да осмислят нещата и да опознаят отново себе си, преди да скочат в нова връзка.

11. Разводът означава, че сте се провалили

Да се разведете означава просто, че бракът ви не е проработил. Не е свързано с вас като личност. Не се обвинявайте.

12. Приятелите ви винаги ще ви подкрепят

Приятелите ви ще ви подкрепят според възможностите си. За съжаление, не всички ще могат да го правят. Запомнете, че те ще се държат по начин, който е най-смислен според тях, не непременно по начин, който е най-смислен според вас.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *