Лъсна нов дълг от 90 хил. лв., натрупан от ексшефа на болницата в Дупница Р. Тимчев

Година и половина след свалянето на Росен Тимчев от поста  управител на общинската болница в Дупница излизат още неплатени сметки. Тези дни е пристигнало писмо от НАП в общинската болница в Дупница за неплатени данъци в размер на 90 000 лв., натрупани по времето, когато Р. Тимчев е бил шеф. Близки до следствието в Дупница издадоха, че събраните  документи по разследването за финансови злоупотреби в общинската болница по време на управлението на Росен Тимчев са внесени в Специализираната прокуратура.

Както „Струма“ писа, Р. Тимчев беше назначен с решение на ОбС – Дупница за 6 м като управител на общинската болница през февруари 2016 г., но остана на поста до началото на декември същата година. Големият скандал гръмна след проверка на Агенцията за медицнски одит, която установи, че Р. Тимчев е представил  фалшива диплома за специалността „Здравен мениджмънт“, за което беше осъден на пробация за 2 г.

След като се разбра, че е назначен за управител, без да има необходимото образование, беше извършена финансова проверка от общината, която откри нарушения, довели до финансови загуби за болницата. Последваха още разкрития за шокиращи „сделки”, извършени от Р. Тимчев, и той бе даден на прокурор.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *