ЛЪЧ НАДЕЖДА В ХРАМА НА МЕЛПОМЕНА! 3538 зрители вкара само за месец в салона си благоевградският театър при управлението на новия директор М. Мачева, за 9 месеца са били едва 5000

3538 зрители са гледали спектакли на благоевградския драматичен театър през последния месец, първият в управлението на младата режисьорка Маргарита Мачева. За сравнение, за 9-те месеца от началото на годината общият им брой е 5000.

Радващата статистика съобщи вчера на първата си пресконференция новата директорка, като отбеляза, че за първи път от доста време насам през октомври театърът е бил на печалба. „Работихме много, пътувахме много и днес на събрание на екипа отчетохме, че е възможно театърът да работи както трябва. Ще се борим да върнем публиката и това вече се случва“, доволна съобщи М. Мачева и подчерта, че заедно с целия състав имат повод за гордост.

Тя призна, че да направи подбор на заглавията, които да се включат в афиша през 2019 г., се оказало голяма провокация за нея, тъй като творец има лична посока, но като директор се налагало да съобрази избора с вкусовете и търсенията на различна публика.

„През ноември започват репетиции на „Портретът на Дориан Грей“, този спектакъл ще бъде нещо като манифестен за театъра, ще има и гост-актьори, а почти всички в екипа са с по няколко номинации за отличия“, повдигна завесата директорката.

Тя ще довърши проекта на предшественика си „Вълшебната страна на Оз“ с режисьор Ники Априлов, който трябвало да излезе тази есен, но по финансови причини производството му се забавя. Режисьорът Калон Ангелов ще постави „Под манастирската лоза“, сценична адаптация по разкази на Елин Пелин, а последните две заглавия в проекта – „20 000 страници“ и „Пара“, са комедии.

Маргарита Мачева обеща за децата приятна изненада за Коледа и разкри, че студентите от младежкия театър репетират на сцената спектакъл, чиито авторски права в момента се уреждат. В отговор на журналистически въпрос за бъдещето на спрените заради липса на авторски права представления на „Ножица трепач“ директорката обясни, че нищо не може да направи на този етап.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *