HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Любимият чалга певец на Васил Илиев разкри тайните на организацията!

Илиян Михов – Баровеца е един от култовите поп фолк изпълнители и както ще узнаем, любимец на Васил Илиев. Когато пуска най-големия си хит „Баровеца” той още е военен музикант.

Илиян Михов – Баровеца още помни невероятния подарък на Васил Илиев към него

Свири в гвардейския оркестър, който посреща правителствените делегации. Прави остър завой в кариерата си през 90-те години на миналия век.

Тогава започва да посреща „мутренските делегации”. Едноименната му песен „Баровеца” му лепва и прозвището, с който е известен и до днес.

Сега певецът е преподавател по народно пеене и музика в столично училище. Споделя, че това са най-щастливите часове в живота му.

Илиян Михов може да пее почти всичко. Не само чалга, но и рок, поп, естрада, народно пеене. Свири на кларнет и саксофон.

„Аз съм парти певец и музикант. Мога да пея, композирам и аранжирам”, споделя за себе си певеца.

Той и досега си спомня годините, когато е познавал и пял пред някои от култовите мутренски вождове, пише Разкрития.ком.

Още не е забравил времето на 90-те години, когато босът на ВИС Васил Илиев му дал два бона само за една песен.

С приятели певеца отишъл в заведение в Панчарево „Чушката”. Там се оказал и боса на ВИС, с компания. Той го извикал да ум изпее някаква песен. Баровецът му изпял „Есенна балада „ на Мирослав Илич.

„След това Васко ме изпрати до вратата. В един момент ми дръпна пуловера и ми напъха вътре доста пари. Два бона. През онези години парите бяха за някои хора като шума.

Не означаваха абсолютно нищо. Те ходеха в ресторантите с чували с пари. Наддаваха кой повече пари ще даде, за да впечатли останалите”, спомня си онези смутни времена Илиян Михов. В репертоара си той има песни на доста езика.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *