Любимката на благоевградската организация на ВМРО Цоня Кръстева проплете от карантинна скука – с нисък КПД, но с широки хоризонти да има шал до 2 г.

Най-активният и един от най-дългогодишните членове на ВМРО в Благоевград Цоня Кръстева, без която не минава нито една инициатива на войводите и с купонджийския си дух е безспорната любимка на цялата организация, проплете. В типичния си откровен и пропит с хумор стил Цоня Кръстева направи новината достояние на всичките си приятели във Фейсбук и за да не я заподозре някой, че си измисля, публикува и фото с доказателствена стойност.

„Нещо крива е снимката, но плетивото е важно. Плета си шал – не защото много ми е притрябвал, а за „убиване“ на време. Шмугвам се между двете стаи, подритвам това и онова, пребърсвам бърсани неща и реших – плетка. Засега – шал, догодина – два шала! Майсторска изработка!“, даде указания Цоня какво точно трябва да се гледа на снимката.

Тъй като офертите към нея от приятелките й да изплете нещо и на тях не закъсняха, като истински добра душа тя не отклони нито едно предложение, но си призна, че засега коефициентът й на полезно действие все още е много малък: „Един ред и след това го гледам колко се е наплело поне 5 мин. Зимата ще мине – голи ще си ходим. Но идва друга зима, след нея друга – все белким сколасам!“, разясни тя как тече при нея производственият процес, но не без нотка на оптимизъм, че все някога шалът ще стане готов…

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *