Любителката на екзотични пътешествия адвокат Надежда Римпева посреща рожден ден под „домашен арест”

Не харесвам Азия – мръсни са, а любовта им да ядат хлебарки, кучета и котки ме ужасява, страх ме от маларията в Африка, отказах екскурзия в Танзания, но в плановете ми след пандемията е Мексико

Якорудската адвокатка Надежда Римпева, която е страстен почитател на пътешествията и е обиколила много екзотични места, приема по-леко принудителния „домашен арест“ заради коронавируса с разговори с приятели в чата и разнообразява ежедневието с книги, филми и разглеждане на снимките в семейните албуми. А в тях има стотици фотографии от екскурзиите в Италия, Франция, Румъния, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Йордания, Турция, Дубай, Индонезия, Катар, Сингапур, о. Бали, Испания, Доминикана, Тайланд, като някои европейски държави адвокат Римпева е посетила по няколко пъти.

Спомените и за азиатските държави не са от най-приятните. Ето какво разказа тя: „Аз не харесвам Азия, мръсни са. Аз още преди година казах, че ми е мръсно да се къпя, Индийският океан е пълен с вещи – виждала съм черно палто, тенджера, чинии. И това е гледката, която се открива, докато си на плажа. Азия не е моето любимо място. Тези пазари, тази любов да ядеш хлебарки, стоножки, кучета и котки ме ужасява. В Сингапур ме беше страх да ям, защото не знаех какво има в чинията. Там се готви всичко с яйце и е пълно навсякъде по улиците с яйца. Всичко се пържи и се миксира с яйце. Ядат много люто и така убиват заразите. В Тайланд имат хубави риби, раци, калмари. В Бали не ядат много месо, заместват го със соя. Честно казано, не ми хареса нищо от храната им. Там можеш само да ядеш малки банани, те са вкусни. Носят ги в кошница на главата и ги продават да храниш маймуните. Друго вкусно не помня от остров Бали“.

Въпреки шокиращо различната кухня и бит адвокат Римпева казва, че не се е страхувала, докато е била в Азия. „Мисля, че в Африка е по-опасно – там са маларията и жълтата треска. Затова отказах да отида в Танзания, мои приятели бяха там преди месец”, добавя адвокатката.

Тя обаче харесва Южна Америка и е категорична, че пак ще се върне там. В плановете й е включено Мексико и се надява да ги реализира, след като премине пандемията.

По време на извънредното положение спазва карантината и работи онлайн. Изпраща всичко по електронната поща. В неделя ще празнува рождения си ден вкъщи. „Не мога да поканя никого освен сестра ми, майка е рискова. Ще си стоим с моя син и ще празнуваме. Аз много обичам Великден, сега ще ми е странно, но това изпитание е за всички”, заключи адвокат Римпева.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Читател

    И кой го интересува? Да си ходи където си иска. Не ни занимавайте с тотално неизвестни хора.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *