Любовта доведе италианец в Крайници, издъхна дни след отрицателен тест за Ковид-19

Италианецът от с. Крайници, община Дупница, който беше настанен в изолатора в общинската болница в Дупница преди седмица със съмнение за коронавирус, почина. Той е издъхнал в болницата, след като бил приет във вторник през нощта отново в болница, но с друго заболяване.

Както “Струма” писа, италианският гражданин беше настанен в изолатора със съмнение за коронавирус. Първата му проба била отрицателна. Докато чакал резултата, 82-годишният мъж вдигнал на крак отделението, искал да си тръгне веднага с мотива, че имал коне и кучета и нямало кой да ги храни. След като пристигнал резултатът от София, който бил отрицателен, италианецът подписал документ, че напуска здравното заведение по собствено желание, и си тръгнал. От бързане да се прибере у дома той дори забравил да си вземе личната карта от отделението. Негови близки дойдоха в понеделник да я вземат.

Италианецът се чувствал добре, но във вторник вечерта изведнъж му прилошало и бил докаран отново в болницата. Настанен е в интензивното отделение, но няколко часа след настаняването му починал. Лекари съобщиха, че той е имал заболяване на белите дробове, но не бил болен от коронавирус.

Роднини от Италия на покойния мъж изпратили пари за погребението му и той ще бъде погребан днес в гробищния парк на дупнишкото село Крайници, където се заселил преди години.

Любовта към дупничанка го довела в Крайници. Тя била на гурбет в Италия, срещнали се и се харесали. Решили да живеят в България и си купили къща в Крайници, но след време дупничанката го напуснала, разказват романтичната история на италианеца местните хора.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *