ЛЮБОПИТЕН КАЗУС! Бившият търговец от Петрич Ангел Радин губи красивата си къща заради стар кредит, „глътнал“ до момента парите от 2 апартамента, склад и магазин, и все още с главница 121 000 евро

Оценка от 324 716,77 лв. получи една от най-красивите къщи в Петрич, която като магнит привлича погледите на всички, които минават край нея. От тази цена на 19 януари 2021 г. ще тръгне наддаването за луксозния имот от 516 кв.м със застроената в него елегантна сграда, който собствениците му – Ангел и Виолета Радини, губят заради стар ипотечен кредит.

Ангел Радин е бивш търговец на хранителни стоки в Петрич с 15 служители. Преди 12 г. решава да тегли кредит в размер на 186 000 евро, за да разшири бизнеса. Със съпругата му купуват 2 магазина и склад. Кредитът е ипотечен, обезпечен с други техни имоти.

Според Радин бизнесът вървял добре, докато в Петрич не се появили първите големи вериги и кварталните магазини започнали да западат постепенно. След две просрочени вноски от негова страна кредитът е обявен за предсрочно изискуем и банката прехвърля изпълнителното дело на частния съдебен изпълнител Шукри Дервиш. От ипотекираните имоти през следващите години Дервиш продава 2 апартамента, 1 склад и 1 магазин, но и до момента Ангел Радин не знае къде и как са били разпределени парите му – според банката от всичките му вноски и продажбата на имотите са постъпили само 66 000 евро, а главницата продължава да е 121 000 евро.

Адвокат Силвия Минчева, която поема защитата на Ангел Радин, многократно се опитва да разбере от съдебния изпълнител как са били разпределени средствата от продадените имоти, но Дервиш отказва да й предостави копие от изпълнителното дело, позовавайки се на Закона за защита на личните данни, защото там има извършена публична продан на трето лице. По казуса има произнасяне дори на съда в Петрич, който разпорежда частният изпълнител да снабди адвокатката с въпросното копие, но и до момента това не е направено.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *