ЛЮБОПИТЕН КАЗУС! Съдебен спор къде да се гледа наркоделото срещу Асен Бербатов и приятелката му

Спор за подсъдност по делото на Асен Бербатов повдигна пред ВКС Окръжен съд – Благоевград. Обвинителният акт срещу Асен Бербатов и приятелката му Анна Папучарова за наркотици бе внесен в съда през януари тази година. През април бе насрочено разпоредително заседание, но съдът счете, че по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато за отстраняването им на прокурора. Съдът прецени още, че прокуратурата следва да прецени какво е „съучастието“ на всеки един от обвиняемите, както и начина на извършване на престъплението.

След това делото е препратено в СГС, но наскоро съдебното производство е прекратено от софийските магистрати и отново върнато в Окръжен съд – Благоевград. Сега пък от тяхна страна е отправено питане до ВКС къде да се гледа делото, тъй като според прокуратурата престъплението е започнало на 6 март 2020 г. в Благоевград и завършено в София.

Както „Струма“ писа, Асен Бербатов и Анна Папучарова са обвинени, че в съучастие като съизвършители в условията на продължавано престъпление са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Асен Бербатов, който е брат на футболната ни легенда Димитър Бербатов, е привлечен към наказателна отговорност и за тяхното разпространение. При полицейската акция на 6 март 2020 г. в дамската раничка на Папучарова са открити марихуана, а в якето на Асен, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума. В обитавания от двамата софийски апартамент били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са установени следи от кокаин.

Асен Бербатов, който има две предишни присъди за наркотици, пое цялата вина върху себе си заяви, че той е поставил марихуаната в раницата на приятелката си.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА   

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *