ЛЮБОПИТЕН ТЪРГ! Собственичка на месарски магазин брои 37 000 лв. за нива край Петрич, смелият сараф П. Околски, който прогони маскирани обирджии, нае 20 кв.м срещу 720 лв. месечно

Собственичката на месарски магазин Петя Тошкова Петрова спечели на търг в община Петрич нива от 13.966 дка в местността Ляшница, за която предложи 37 000 лв. Цената от 2640 лв./дка е сравнително висока, като се има предвид, че нивата е 8-а категория, няма опция за поливане, не е и в регулация. Имотът бе актуван за частна общинска собственост с решение на Общинския съвет през 2016 г. При наддаването собственичката на „Влади-микс” успя да надвие с малко конкурента си Красимир Владимиров Шимов. Синът на един от основателите на СДС в Петрич Владимир Шимов, който почина преди години от инфаркт, смело наддаваше до ниво 36 000 лв. В крайна сметка Шимов отстъпи на напористата дама и тя вече е собственик на 14 дка край Петрич.

Общото задължение на Петрова към община Петрич е 37 060 лв., тъй като освен цената на нивата тя дължи още 60.00 лв. за изготвяне пазарната оценка на имота. Дори и когато плати, дамата обаче още няма да може да влезе във владение, защото заповедта на кмета Димитър Бръчков за резултатите от търга подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Известният петрички сараф Петър Околски, прославил се с яростната си съпротива през 2010 г. на маскирани обирджии в чейндж бюрото си, пък спечели на публичен търг с явно наддаване общински терен от 20 кв.м. На него Околски смята да постави преместваем обект за продажба на цигари, алкохол и обмяна на валута. За малкия терен сарафът предложи месечен наем от 600 лв. без ДДС.

Само с 4 лева по-ниска оферта второ след него остана регистрираното преди 2 години в петричкото село Дрангово „ГН РИК Инвест“ ООД с управители Ангел Танев и Георги Иванов. Това е втори неуспешен опит тази година на дранговската фирма да придобие някакъв имот в областта – преди 2 месеца тя се появи в Благоевград на търг за 304 кв.м общински имот в кв. „Струмско“, съседен на заведението на общинския съветник Георги Корчев „Хавана“, чиято начална продажна цена бе над 27 000 лв. Теренът в крайна сметка бе купен от Корчев.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *