Любопитен факт! Общинските имоти в жк „Еленово“ по-скъпи от тези в центъра на Благоевград

Общински имоти в жк „Еленово“ надминаха по цени тези в широкия център на Благоевград. Този факт е виден от оценките на терени, които местният парламент одобрява за продажба през последната половин година.

В петък общинските съветници разрешиха продажбата на общински имот от 335 кв.м в жк „Еленово 2“ с начална цена от 46 800 лв. без ДДС, определена от независимия оценител Кита Стоилова. Теренът е захранен с ток и вода, равнинен е и е годен за строителство, има лице към бул. „Яворов“, но е отдалечен от центъра, това е професионалното становище на оценителя инж. Кита Стоилова. Тя е пресметнала, че реалната начална пазарна цена на квадратен метър на въпросния имот е 139,7 лв. без ДДС.

Само преди дни търг за общински имот над пожарната в Благоевград стана обект на коментари заради сериозния скок в наддаването, като цената му достигна до 497 лв. на квадратен метър. Любопитно обаче е, че началната цена на апетитния имот, определена през ноември 2018 г. от независимия оценител инж. Николай Мавродиев, бе 33 303 лв., което е по 124,26 лв. на кв.м, която е по-ниска от тази на имота в жк „Еленово”. В становището си оценителят бе отбелязал, че единственият минус на мястото е голямата денивелация, но признава, че районът е с повишено търсене на имоти, а допълнително предимство е, че е с лице към една от главните улици на Благоевград – „Септемврийска“.

Наддаването за терена в жк „Еленово 2“ се очаква да се насрочи в началото на лятото.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *