ЛЮБОПИТЕН ХОД! Албина Анева с амбиции за председателския пост в ОбС – Благоевград, интригата се заплита

„Обмислям да се кандидатирам за председателския пост в ОбС – Благоевград. Не съм решила окончателно, но има такъв вариант“, това заяви за „Струма“ вчера адвокат Албина Анева. Така тя потвърди плъзналите в града слухове за обрата в решението й. Ден преди  новите общински съветници да положат клетва А. Анева декларира пред „Струма“, че на гласуването на 11.11. ще подкрепи Андон Тодоров за председателския пост и че няма амбиции за пост и в Общинската  администрация, като се мотивира, че има достатъчно работа в трите си кантори в Благоевград, Петрич и София. Затова признанието й, че обмисля да влезе в битката за председател на ОбС, е изненадващо.

Анева е 5-и мандат общински съветник в Благоевград, в местния парламент тя влезе първо от квотата на Лазар Причкапов в листата на БСП за мандат 2003-2007 г. Вторият мандат до 2011 г. бе съветник от групата на Р. Тасков с „Граждански  съвет за Благоевград“,  следващите 4 г., от 2011 до 2014 г., заедно с Гергана Муртова влязоха в местния парламент от ОБТ „Български лейбъристи“, миналия мандат с Георги Корчев влязоха като представители на „Движение 21“, но две години по-късно напуснаха демонстративно партията на Татяна Дончева. В настоящия местен парламент А. Анева влезе от ПП „МИР“ с Валери Манов. Тя е заемала за кратко поста зам. председател на ОбС по времето, когато начело бе К. Хаджигаев.

Както „Струма” писа, две кандидатури за председателския пост в ОбС – Благоевград се издигнаха на учредителната сесия – на Андон Тодоров и Рашко Динков, като само 1 глас не достигна на Тодоров да бъде избран за ОбС шеф. Той получи 20 гласа, при необходими 21.

На неуспешните два вота за избор на председател в понеделник се предполага, че Рашко Динков на първото гласуване е получил 4-те гласа от групата си Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, 6-те на съветниците от ГЕРБ и 5-те на групата на Радослав Тасков. Интересно е, че 1 глас при повторното гласуване от Андон Тодоров отиде при Р. Динков, но  броят на невалидните 6 бюлетини се запази  непроменен. Интригата е точно около тези 6 бюлетини. Сега ситуацията става още по-любопитна след заявените от адвокат А. Анева амбиции да се включи в битката за поста.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *