ЛЮБОПИТЕН ХОД! Благоевградската „Браво строй“ се отказа от 2,7 млн. лв. за ремонта на улиците в Банско, парите получава служебно „Галчев инженеринг“

Благоевградското дружество „Браво строй“ ЕООД на Илия Узунов и Димитър Янков изненадващо се отказа да ремонтира уличната мрежа на територията на община Банско и обществената поръчка бе дадена на втория класиран „Галчев инженеринг“ ЕООД на Любомир Галчев.

Неочакваният бонус за Банско от нестандартния ход на победителя възлиза на 449 187 лв. без ДДС, което е разликата в цените, предложени от „Браво строй“ ЕООД и „Галчев инженеринг“ ЕООД. Въпреки че беше с най-висока финансова оферта, благоевградското дружество получи поръчката заради повече точки за техническото й предложение. Другият участник в процедурата – ДЗЗД “Улици Банско 2021” /белополската „Грома Холд“ ЕООД и „Авон-5“ ООД на Георги Бенин от Банско/ бе класиран на трето място въпреки предложената най-ниска цена, а ДЗЗД „Строй арт“ – гр. Банкя бе отстранена от процедурата заради неприложима оферта.

Така ремонтът на улиците в Банско ще струва на общината 2 237 374,20 лв. без ДДС, срещу които „Галчев инженеринг“ за 210 дни след сключване на договора ще трябва да ремонтира общинския паркинг между ул.„Гоце Делчев“ и ул.„Цар Иван Асен“ в Банско, междублоково пространство при кръстовището на ул. „Места“ и ул. „Христо Смирненски“, входните  улици в промишлените зони „Забиница“; „Рупчовец“ и „Север“; улици в Добринище, селата Кремен; Места и Филипово, и да изкърпи доста улици в общинския център, като сложи и нови пътни знаци със светлоотразително фолио.

Припомняме, че един от големите изпълнени обекти на отказалата се „Браво строй“ бяха социалните жилища в Благоевград, за които впоследствие Административен съд – Благоевград санкционира с 1 701 205 лева община Благоевград заради липса на сертификати за съответствие на строителните материали. Преди това фирмата участва доста активно в санирането в областния център на Пиринско. През 2019 г. АДФИ ревизира десетки обществени поръчки на територията на страната и една от 40-те поръчки, при които бяха констатирани разхищения на публични средства, бе за рехабилитацията на общински път Кричим-жп гара Кричим, по която бяха установени вреди за 94 873 лв., а изпълнител на ремонта отново бе „Браво строй“ ООД.

От миналата година фирмата ремонтира уличната мрежа във врачанската община Хайредин и изгражда в Карлово компостираща инсталация за разделно събрани зелени отпадъци.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *