ЛЮБОПИТНА ИНВЕСТИЦИЯ!Бизнесмен от Израел вдига 20 къщи, ресторант и детски кът на два етажа върху 48 дка земеделска земя в село Баня

Фирма „Рамат Хаар“ ЕООД на израелския бизнесмен Олег Кобцев внесе в РИОСВ – Благоевград инвестиционно предложение за строеж на двадесет двуетажни жилищни сгради, всяка с разгъната застроена площ 280 кв.м, ресторант на два етажа и детски кът, също на два етажа. Бизнес планът на дружеството с адресна регистрация в Банско предвижда жилищният комплекс да бъде изграден върху терен от 48,522 дка в местността Рудина в разложкото село Баня.
До всяка жилищна сграда ще бъдат обособени по две паркоместа, а за останалата част от имота е предвидено да е озеленена. Захранването на имота с вода за питейно-битови нужди ще се осъществи от съществуващ водопроводен клон на Завода за слаботокови релета в с. Баня, като е предвидено изграждането на нов водопровод с дължина около 1800 м и трасе през поземлените имоти.
Със Заповед № РД-15-0706/20.06.2008 г. на кмета на община Разлог е одобрен ПУП за имота, а 2 месеца по-късно Комисията по чл. 17, ал. 1, т. 1 от Закона за опазване на земеделските земи към Областна дирекция „Земеделие и гори“ – Благоевград променя предназначението на имота за изграждане на обект „Жилищно строителство“. Любопитното е, че на основание чл. 24, ал. 5, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи решението на комисията вечe е загубило правно действие и към настоящия момент имотът е земеделска земя.
Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ вече е одобрила бизнес плана на „Рамат Хаар“ ЕООД, като предстои само РИОСВ – Благоевград да прецени дали за инвестиционното предложение е необходимо извършване на ОВОС.
ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

 1. Чужденци купуват земята на България

  Израелец си купил 50 дка българска земя и става собственик на земя в България.
  Колко българи могат да си купят 50 дка земя в Израел и да станат собственици на земя в Израел?
  Точно нула. НУЛА земя, никой чужденец не може да купува земя в Израел.
  Но те могат щото са нахални мошетата, поставят се над всички народи на Планетата, защото служат на Мамона – богът на парите – фалшивият бог, който разбива добронамерието и развитието на целия свят.
  Разбиха законността и справедливостта на цялото човечество с лъжи и с подкупи.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *