ЛЮБОПИТНА ИНВЕСТИЦИЯ! Абитуриент, син на съдия-изпълнителя Г. Цеклеов, купува обществената баня в с. Баня

Първият етаж на обществената баня в разложкото село Баня, която е общинска собственост,  е на път да бъде продадена. Заявление за инвестиционно намерение е депозирано от фирма  „Ник Енд Ес- 2015“ ЕООД, представлявана от Станислав Цеклеов, който е син на съдия- изпълнителя от Разлог Георги Цеклеов.  Продажбата ще бъде подложена на публично обсъждане, по време на което ще бъдат изложени в детайли намеренията на инвеститора. От депозираното в община Разлог инвестиционно намерение става ясно, че фирмата е собственик и на втория етаж на обществената баня. Справка на „Струма” показва, че той  е продаден чрез публичен търг преди около 2 месеца и също закупен от „Ник Енд Ес- 2015“ ЕООД.  До продажбата се е стигнало заради дългове на предишния му собственик. В търга е участвала и фирмата на бизнесмена Венцислав Венев, който има малък хотел в Баня, а наскоро купи и около 18 дка земя с намерение да строи модерен комплекс.  След наддаване от първоначално обявената цена от 216 000 левавторият етаж на банята е продаден за 280 000 лева.

Депозираното инвестиционно намерение на Станислав Цеклеов е за цялата сграда, предвижда се  единият от двата съществуващи басейна, които са на първия етаж, да продължи да функционира  като обществена баня, така обектът да запази и социалната си функция, а пенсионерите от селото ще могат да ползват два пъти седмично услугата безплатно. Другата половина от първия етаж заедно с втория  се предвижда да бъдат превърнати в модерен балнеосанаториум.

Желанието на инвеститора е парите от продажбата, или поне част от тях, да се вложат от общината за облагородяване на парка, който е в окаяно състояние.

Години наред ОП „Бани и перални“ работи на загуба и е натрупало задължения. Преди около две години то бе застрашено от закриване и бе приет оздравителен план, който да стабилизира финансовото му състояние. През последната година част от дълговете бяха изплатени, но и към момента предприятието има около 140 000 лева задължения.  За да не работи  на загуба, миналата година бе увеличена и цената на входа и бе намалено работното време с цел оптимизиране на разходите.

Управителят на фирмата, която иска да купи обществената баня, Станислав Цеклеов тази година завършва Професионална разложка гимназия „Никола Стойчев“. Мечтата му е да следва право и да продължи по стъпките на баща си. Извън училището в свободното си време е отдаден на спорт. Той е една от младите надежди в мотокроса. Само преди по-малко от месец младежът завоюва купата и спечели първото място в крайното класиране в клас МХ2Junior на Източноевропейското първенство по мотокрос, което се проведе в Троян. Младежът влезе в челната тройка и в клас МХ2.  Съдружник във фирмата с равно дялово участие е и неговата сестра Николета, която също учи право в ЮЗУ “Неофит Рилски”.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *