ЛЮБОПИТНА СДЕЛКА! Петричанинът Асен Опренов стана собственик на 51% от фирмата по чистота „Енвиронман Тео България“

Досегашният управител на фирмата по чистота „Енвиронман Тео България“ ООД в Петрич Асен Опренов стана от вчера титуляр с придобити 51% от дяловете на смесеното дружество. Французинът Жан Франсоа Гадбоа се отказва от капиталовите си дялове във фирмата в полза на петричанина Асен Опренов. До 2011 г. 51% от дяловете бяха собственост на „Тео Морис България“, след което ги наследи „ЕТС Морис Тео“. Сега те преминават в ръцете на петричанина Асен Опренов. Сделката е станала на 11.10.2017 г. и е отразена в Търговския регистър на 20 октомври, като Асен Опренов тогава е вписан като управител на мястото на Жан Франсоа Гадбоа.

Фирмата е съдружник на община Петрич в смесеното дружество за сметосъбиране и сметоизвозване „Енвиронман Тео България“ ООД. От двайсет години фирмата отговаря за чистотата на южния град. В нея община Петрич участва с 49% от дяловете, а от вчера досегашният управител Асен Опренов има 51%, което го прави лидер при вземане на кардинални решения, касаещи смесеното дружество.

Промяната в управлението на стратегическата фирма в Петрич е отразена и в Търговския регистър. Опренов е запознал с нея и община Петрич, както и кмета Димитър Бръчков.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *