ЛЮБОПИТНА СДЕЛКА СЕ ПОТВЪРДИ! Собствениците на „Гранд Хотел Банско” купиха автогарата в курортния град, ще правят басейн и паркинг

Слуховете за продажбата на автогарата в Банско, които се разпространяват в курортния град, се оказаха верни. За сделката потвърди лично кметът Иван Кадев по време на пресконференцията, на която даде отчет за финансовото състояние на общината и свършеното за периода от поставянето на града под карантина досега. Градоначалникът призна, че Банско вече е без автогара и съществува реална опасност курортът да остане без място за спиране на автобусите. Той заяви, че ще проведе среща с новия собственик, на която ще настоява да се запази част от терена, за да може да се извършват транспортните услуги и където пътуващите да могат безопасно да слизат и да се качват от автобусите.

Кадев потвърди информацията, че новият собственик е фирмата собственик на съседния хотел „Гранд Хотел Банско”, която е закупила имота от „Транс-Пирин“ – Разлог. Градоначалникът заяви, че не е запознат с детайли по сделката, но поясни, че тя е факт. Не е ясно и срещу каква сума е продаден стратегическият имот.

Според регистъра на местата за настаняване собственик на „Гранд Хотел Банско” е фирмата на Паскал Дойчев „Зет Пропъртис“, а стопанисваща обекта фирма е „Пи Енд Пи Маунтин“, която се представлява от Андон Атанасов. Името на Дойчев обаче е първо в списъка на лицата в съвета на директорите на стопанисващата фирма. Според Търговския регистър седалището на двете дружества е на един и същи адрес.

По информация на „Струма” новият собственик възнамерява да присъедини имота към хотела и там да направи басейн. Според други източници част от имота ще се използва за паркинг за гостите на хотела.

Към момента заради мерките срещу коронавируса автогарата не работи, а на табела на външната страна на сградата пише, че тя ще отвори на първи юни. Чакащи хора за автобуси вчера нямаше. Единственият човек, който беше на мястото, сподели, че често пътува и автобусите не влизат в автогарата, а спират за слизане и качване на пътници на главната улица „Патриарх Евтимий“.

От друга табела с разписание на автобусите е видно, че повечето линии не се осъществяват, а от тези по линията Гоце Делчев – София и обратно в момента се обслужват само три от фирма „Кар – Транс ГД“ ООД.

В телефонен разговор с репортер на „Струма” от фирмата превозвач споделиха, че те имат договор с новия собственик на автогарата, който е подписан около два месеца преди обявяване на извънредното положение и е валиден и към момента. Оттам допълниха, че от табелата са разбрали, че автогарата ще започне работа на първи юни, но признаха, че нямат информация докога ще продължи да се ползва като такава.

От бранша поясниха, че липсата на автогара не рефлектира пряко върху тях, тъй като те ще продължат да изпълняват превоз според разписанията си, а евентуалното затваряне на автогарата за тях означава спестени средства от наеми. Превозвачи споделиха още, че ще разчитат на община Банско да осигури паркинг, където да може да се спира за качване и слизане на пътници.

Кога автогарата в Банско ще престане да функционира като такава, на този етап не е напълно ясно. Факт е обаче, че сделката за имота е финализирана и има нов собственик.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...



Имотът на автогарата в Банско ще се присъедини към „Гранд Хотел Банско”

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *