Топ теми

ЛЮБОПИТНИ ТЪРГОВЕ! Частно вечерно училище нае за 10 г. етаж в бившето училище в с. Бело поле срещу 66 лв. на месец, търговец на обувки с 2 лв. победи конкурентите за магазин в центъра на Благоевград

Частното обединено вечерно училище „АВС“ ЕООД нае за 10 години втория етаж на бившето школо в благоевградското село Бело поле. Търгът се състоя вчера в общината, на него собственикът инж. Иван Христов предложи 55 лв. без ДДС за обявената площ от 128 кв.м, с 1 лев повече от конкурента си „Бета Стар“ ЕООД.

Като разбра, че става дума за проект за разкриване на частно училище, общинската съветничка Румяна Кръстева-Джолева, начален учител и член на тръжната комисия, не пропусна да си подаде заявка за допълнителна работа и попита за подробности. Инж. Христов обясни, че обучението ще е вечерно, насочено е към възрастни хора без основно образование, които по различни причини са прекъснали училище, и ще обхваща 5 до 10 клас по новата образователна система. Това рязко охлади ентусиазма на началната учителка, която деликатно отклони темата, намеквайки, че по-скоро би могла да осигурява ученици сред неграмотните родители на свои ученици от малцинствен произход.

Началната цена на базата бе 53,76 лв. без ДДС и по обясненията на инж. Христов става дума за две класни стаи плюс ползване на коридори и санитарни възли.

Магазин на главната търговска улица „Т. Александров“ 26 в областния център на Пиринско, част от някогашните помещения на „Хляб и хлебни изделия“, предизвика най-сериозен интерес сред кандидат-наемателите и за него наддаваха три фирми – пловдивската „Реал 24“ ЕООД на Явор Кидиков,  смолянската „Бултранс 99“ ЕООД на Красимир Пешков и благоевградската „Палави крачета“ на Емануил Петров. Първите две фирми са сред редовните участници в общински търгове през последните месеци, като „Бултранс 99“ ЕООД през май 2018 г. спечели наддаването за помещенията, в които е шивашката фабрика „Милена“, но все още не може да влезе във владение заради съдебни процедури и обжалване от страна на предприятието.

Любопитни са обаче цените, предложени от тримата кандидати. При стартова цена 680,40 лв., точно толкова бе предложението на „Реал 24“, „Бултранс 99“ ЕООД дадоха оферта за 681лв., а „Палави крачета“, които се занимават с търговия с обувки, спечелиха наддаването с 697 лв. без ДДС на месец.

Няколко помещения за офиси в сградата на новия Битов комбинат и съседната на нея, също на ул. „Т. Александров“, се разиграха на търгове и с минимална надценка се отдадоха под наем. С офиси за следващите 5 г. се сдобиха „ГДС Финанси“ ЕООД с наем от 135 лв. без ДДС, ВМ „Билдинг“ ЕООД срещу 117 лв. на месец без ДДС, „СТМ Медиком“, които ще плащат по 78 лв. без ДДС, „Агромакс“ ЕООД с наем от 95 лв., ЕТ „Елдо- Огнян Филипов“ срещу 128 лв. и „Париба Консулт“ ЕООД, които ще дават по 80 лв. на месец за офис на 3 етаж.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *