Любопитни факти за щастието

Щастието е нещо, към което всички се стремим. То е нашата концепция за добър живот, повече любов, постигане на мечтите. Мислим си, че знаем всичко за него, но следващите любопитни факти може и да ви изненадат.

Светлината оказва голямо влияние върху щастието ни. Изследователите открили връзка между чувствата на хората и тяхното възприемане на осветлението в стаята. По-светлите стаи ни правят по-щастливи. Усещането за свобода, увеличава щастието повече от парите.

Знаете ли, че щастието е „заразно“? Оказва се, че когато се заобикаляме с щастливи хора, това ни кара да се чувстваме много по-добре.

Лошите ни дни може да не са толкова лоши за нас. Оказва се, че те могат да имат положителни странични ефекти и да повлияят на дългосрочното ни щастие. Според учени, хората, които са преживели комбинация от щастие и тъга по едно и също време, са по-склонни да подобрят чувството си за психично благополучие в дългосрочен план.

Можете буквално да изхвърлите негативните си мисли. Доказано било, че когато ги изписвате на лист хартия и след това ги изхвърлите в кофата, ще ви бъде по-лесно да проправите път на позитивното мислене. Пишете и изхвърляйте, докато започнете да мислите по-позитивно.

Умереното ниво на щастие провокира креативността ни. Според проучване на американски специалисти, умерените нива на позитивни настроения могат да помогнат на нашата креативност, на това да мислим извън рамката. Но при онези, които изпитват високи нива на щастие, не се наблюдава същият изблик на творчество, смятат учените.

Създаването на нещо ни прави по-щастливи. Помислете само, колко хубаво би било да направите със собствените си ръце нещо красиво за дома, офиса, а може да си направите и например собствено бижу.

Физическата активност увеличава щастието за кратко време. Докато връзката между физическото и психичното здраве е добре установена, излиза, че леките физически натоварвания могат да имат положително въздействие върху психичното здраве на човека. Учени са открили, че само 10 минути са ни нужни, за да намалим стреса и да се почувстваме по-добре.

Щастието не е всичко! Въпреки че мислим, че щастието е всичко, от което се нуждаем, оказва се, че по-важно е да успеем да постигнем баланс между емоции като радост, забавление и понякога меланхолия или по-малко положителни емоции. Проучване показва, че високите нива на това емоционално разнообразие, водят до по-високи нива на физическо и психическо здраве.

Обичате ли да пиете кафе? Ако това е любимата ви напитка има още една добра причина да ? се наслаждавате всеки ден. Испански учени са открили, че кафето ни прави по-щастливи.

Това се отнася и до шоколада, но не само до неговата консумация. Достатъчно е само да мислим за любимото си лакомство,. За да се почувстваме по-добре.

Всички знаем, че добрата хидратация на тялото е от съществено значение за здравето и красотата ни. От друга страна дехидратацията може да повлияе върху нашите нива на благосъстояние и щастие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *